TERMENI SI CONDITII

Valahiatools.ro este proprietatea S.C. VALAHIA EXIM S.R.L. înregistrata la registrul comertului cu RO 5556601 si  J06/239/1994, cu sediul la adresa Str. Intr. Parcalabului nr. 4, Bistrita, jud Bistrita Nasaud.

Acest magazin online îsi desfasoara activitatea sub incidenta legilor comerciale din România si respecta continutul reglementarilor în vigoare cu privire la comertul electronic conform:

Legea 363/2007

Legea 51/2003 pentru aprobarea Ordonantei Guvernului nr. 130/2000 privind regimul juridic al contractelor la distanta

Legea 677/2001- prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date.

Ordonanta nr. 130/2000 privind regimul juridic al contractelor la distanta.

1. DECLINAREA RESPONSABILITATII

S.C. VALAHIA EXIM S.R.L.  prin site-ul Valahiatools.ro nu îsi angajeaza responsabilitatea pentru descrierile produselor existente în magazinul virtual. Eforturi mari s-au depus pentru a devaloriza toate greselile care pot exista din editarea electronica sau manuala a informatiilor prezentate. De asemenea, imaginile sunt prezentate pe site cu titlu de exemplu, iar produsele livrate pot diferi de imagini în orice mod, datorita modificarii caracteristicilor sau a design-ului fara notificare prealabila de catre producatori.

VALAHIA EXIM SRL nu poate garanta si nu isi poate asuma raspunderea ca informatiile prezentate pe site sunt corecte, complete sau actualizate iar serviciile oferite prin acest site sunt accesibile, neîntrerupte si fara erori. Va rugam sa verificati corectitudinea specificatiilor pe site-ul producatorului produsului dorit.

Valoarea maxima a obligatiilor Societatii fata de orice client în cazul nelivrarii sau livrarii necorespunzatoare este valoarea sumelor încasate de Societate de la clientul respectiv.

2. GARANTIILE PRODUSELOR

Fiecare produs achizitionat prin intermediul site-ului valahiatools.ro beneficieaza de garantie fiecarui produs in parte. Astfel, fiecare produs va fi însotit de certificatul de garantie.

În cazul  pierderii certificatului de garantie sau a facturii duce la pierderea garantiei . Stergerea seriei (serial number S/N) partiala sau totala de pe produse duce la pierderea garantiei.

3. FRAUDA

ÎNCERCAREA DE A ACCESA DATELE PERSONALE ALE UNUI ALT UTILIZATOR SAU ÎNCERCAREA DE A MODIFICA CONTINUTUL SITE-ULUI VALAHIATOOLS.RO, SAU DE A AFECTA PERFORMANTELE SERVERULUI PE CARE RULEAZA SITE-UL VALAHIATOOLS.RO VA FI CONSIDERAT O TENTATIVA DE FRAUDARE A SITE-ULUI  SI VA PUNE ÎN MISCARE CERCETAREA PENALA IMPOTRIVA ACELUIA SAU ACELORA CARE A(U) ÎNCERCAT ACEST FAPT.

4. LITIGII

Orice litigiu aparut între Clienti si Societate va fi rezolvat prin cale amiabila. În cazul în care nu s-a reusit stingerea conflictului pe cale amiabila, competenta revine instantelor de judecata competente din România.

5. DATE PERSONALE

Informatiile furnizate catre Valahiatools.ro sunt folosite numai in scopul pentru care au fost introduse (efectuarea comenzilor), conform legilor in vigoare. Valahiatools.ro nu furnizeaza adresa dumneavoastra de e-mail unor terti, nu incurajaza spam-ul, si nu face publice datele furnizate de clientii sai fara acordul explicit al acestora. Orice utilizator are posibilitatea sa stearga din baza de date adresa de e-mail furnizata.Valahiatools.ro isi rezerva dreptul de a-si selecta clientii.

6. DISPONIBILITATEA SI PRETUL PRODUSELOR

Ofertele si produsele prezentate pe site-ul Valahiatools.ro sunt disponibile în limita stocului.

Ofertele si preturile sunt valabile maxim 12 ore. Preturile produselor prezentate pe Valahiatools.ro pot fi modificate fara o comunicare prealabila.

S.C. VALAHIA EXIM S.R.L. poate solicita clientilor diferite sume cu titlu de avans în cazul produselor ce nu se afla în stocul companiei (status site: Stoc epuizat). În situatia în care clientul refuza achizitia produsului la livrarea acestuia va pierde suma achitata.

7. RETURNAREA PRODUSELOR

Solicitarea returnarii produselor poate avea loc in urmatoarele situatii:

Produs ce nu este conform cu specificatiile de pe site. Daca produsul comandat se dovedeste a nu fi conform cu specificatiile din oferta noastra, Consumatorul poate solicita returnarea acestuia pentru înlocuire sau rambursarea integrala a contravalorii.

Daca se agreeaza înlocuirea cu un produs de o valoare mai mare, va plati diferenta, respectiv daca valoarea este mai mica, veti primi o rambursare partiala pâna la valoarea produsului înlocuitor. Costurile de retur si de transport pentru produsul înlocuitor.

Produse ce au fost livrate gresit. Livrarea altor produse decât cele solicitate trebuie semnalata imediat, iar Consumatorul va refuza receptia. Consumatorul poate solicita returnarea acestuia pentru înlocuire, iar daca produsul nu mai este pe stoc, poate opta pentru înlocuire sau rambursarea integrala a contravalorii. Daca se agreeaza înlocuirea cu un produs de o valoare mai mare, va plati diferenta, respectiv daca valoarea este mai mica, veti primi o rambursare partiala pâna la valoarea produsului înlocuitor.

RENUNTAREA LA CUMPARARE

Consumatorul are dreptul sa notifice în scris comerciantului ca renunta la cumparare, fara penalitati si fara invocarea unui motiv,în termen de 10 zile lucratoare de la primirea produsului sau, în cazul prestarilor de servicii, de la încheierea contractului.

Clientul va putea solicita schimbarea produsului, în termen de 10 zile lucratoare de la data primirii coletului, fara penalitati si fara invocarea unui motiv. În cazul solicitarii unui alt produs se va achita diferenta de pret, daca produsul este mai scump.

În situatia în care clientul opteaza pentru un produs mai ieftin, diferenta de pret nu se va returna.S.C. VALAHIA EXIM S.R.L. va trimite produsul solicitat la schimb numai dupa ce Clientul a returnat produsul cumparat initial.

Rambursarea contravalorii produsului ori, dupa caz, înlocuirea acestuia, se va face în cel mult 30 de zile de la retur.

Cererea de returnare trebuie sa cuprinda datele de identificare ale produsului si ale persoanei care l-a achizitionat. Pe lânga cerere, dosarul trebuie sa contina factura în original, certificatul de garantie în original cât si copie dupa buletinul persoanei pe care a fost facuta factura.

Returnarea banilor ori, dupa caz, înlocuirea produselor fara penalitati si fara invocarea unui motiv, se poate efectua în urmatoarele conditii:

  • În cazul în care produsele au un sigiliu, acesta nu are voie sa fie desfacut - produsul trebuie returnat sigilat;
  • Produsele nu au voie sa fie folosite;
  • Starea aparatelor si produselor achizitionate trebuie sa fie la fel ca la achizitionarea / primirea lor, inclusiv ambalajele trebuie mentinute intacte
  • În cazul tuturor materialelor perisabile / consumabile, folosirea lor (pâna si numai o singura data) nu mai permite returnarea lor
  • În cazul produselor pentru care la livrare se efectueaza proba, Clientul nu le poate returna cu defecte estetice sau defectiuni datorate utilizarii neadecvate.

Daca produsul este returnat într-o stare în care nu mai poate fi vândut ca si nou, S.C. VALAHIA EXIM S.R.L. are dreptul de solicita o taxa pentru readucerea în stadiul initial (daca este posibil) sau pentru a acoperi diferenta de pret rezultata din vânzarea produsului ca second-hand sau, la optiunea clientului, de a reexpedia produsul, pe cheltuiala acestuia.

În cazul returnarii/înlocuirii a produselor ca urmare a renuntarii la cumparare, costurile de returnare/înlocuire sunt suportate de catre client. Renuntarea la cumparare în mod repetat va putea fi considerata un abuz.

În cazul în care pentru produs este emis un certificat de garantie si se constata neconformitatea în perioada de garantie, se va dispune masura reparatorie cu respectarea OG 21/1992, Legii 449/2003 si a altor dispozitii legale în vigoare.

Conform legislatiei in vigoare, renuntarea la cumparare este aplicabila doar clientilor persoane fizice.

IMPORTANT: În orice situatie de returnare a produselor, acestea trebuie sa fie în aceeasi stare, în ambalajul si cutia originala, cu etichetele intacte si împreuna cu toate documentele care l-au însotit (factura, certificate de garantie etc.).

8. LIVRAREA PRODUSELOR

Livrarea produselor se poate face într-un interval minim de 2 ore, din momentul în care s-au validat toate detaliile comenzii (modalitate de plata, termen de livrare, stocuri, preturi ) si/sau din momentul în care a fost facuta plata - în caz de plata anticipata (Ordin de plata, etc.).

9. MODALITATI DE PLATA

Plata comenzii se face in mai multe moduri:

  • Numerar / Ramburs (se achita la curier)
  • Prin card bancar
  • Pe baza de factura proforma cu ordin de plata.

În momentul efectuarii unei comenzi on line, Clientul declara ca a luat cunostinta si este întru totul de acord cu cele mentionate mai sus de catre S.C. VALAHIA EXIM S.R.L.

10. INFORMATII DESPRE DREPTURILE DE AUTOR DE PROPRIETATE INTELCTUALA

Toate materialele de tip text si imagine existente pe site-ul valahiatools.ro sunt drepturi de autor de proprietate intelectuala. Toate drepturile de utilizare sunt detinute si controlate de catre VALAHIA EXIM S.R.L.

Pentru orice incalcare a drepturilor de autor va rugam sa ne scrieti pe: office@valahiatools.ro

11. CONCILIERE

În cazul întampinarii problemelor cu o comanda, va rugam sa luati legatura unei concilieri gratuite la adresa de email: office@valahiatools.ro sau la numarul de telefon: 0744.699.048/0751.503.652